Galéria

 Kedves Természetjáró, túrakedvelő!

 Szeretettel várja Önt a  Rezi Laky Demeter Turistaház!

 A közel háromszáz éves épület plébániaként funkcionált az 1980-as évek elejéig, aztán rossz állapota miatt lakhatatlanná vált.  A felújítást követően, 2012-től mára már kedvelt ifjúsági szálláshelyként illetve Turistaházként fogadja vendégeit.

 Az ifjúsági szálláshely és turistaszálló 30 fő befogadására alkalmas és kiváló lehetőséget kínál családi, iskolai kirándulásra, pihenésre, a szelíd turizmus iránt érdeklődők,  természetjárók, baráti társaságok fogadására, egyéb  rendezvények - nyári táborok, túrák - , erdei iskola programok  lebonyolítására. 

Konyhája teljesen felszerelt, tavasztól őszig a kertben épített szabadtéri konyha és kemence kínál kellemes gasztronómiai élményeket.  Az épülethez tartozó hangulatos kert rendelkezésre áll sátrazók  részére is.

 Programkínálat:

Rezi Keszthelytől (Balaton)  és Hévíztől egyaránt 8 km távolságra fekszik. A település az erdővel borított Keszthelyi-hegység, valamint a szőlővel telepített dombok völgyében terül el, az Országos Kéktúra útvonalán.

 A nagy kiterjedésű erdő  kellemes kikapcsolódást nyújt a pihenésre vágyóknak, természetkedvelőknek.  A falutól 6 km-re, a  Rezi Vár Tanösvény  útvonalán érhető el a XIII. században épült vár maradványa. Itt van a körzet legmagasabb pontja.

 A szőlőművelésnek évszázados hagyományai vannak Reziben.  Az egész napos túra vagy kirándulás után jól esik a borozgatás a hűvös, hegyi pincékben.

 Erdei iskola programok a természetismeret, a helytörténet és a természetes kertgazdálkodás jegyében, gasztronómiai kínálattal. 

Fényképek az épületről, kívü-belül: