Az épület

 icoAz túristaház prospektusát itt töltheti le 

A közel háromszáz éves épület plébániaként funkcionált az 1980-as évek elejéig, aztán rossz állapota miatt lakhatatlanná vált. A felújítást követően, 2012-től mára már kedvelt ifjúsági szálláshelyként illetve Turistaházként fogadja vendégeit.

Az ifjúsági szálláshely és turistaszálló 30 fő befogadására alkalmas és kiváló lehetőséget kínál családi, iskolai kirándulásra, pihenésre, a szelíd turizmus iránt érdeklődők, természetjárók, baráti társaságok fogadására, egyéb rendez-vények - nyári táborok, túrák -, erdei iskola programok lebonyolítására.

Konyhája teljesen felszerelt, tavasztól őszig a kertben épített szabadtéri konyha és kemence kínál kellemes gasztronómiai élményeket. Az épülethez tartozó hangulatos kert rendelkezésre áll sátrazók részére is. 

Rezi Keszthelytől (Balaton) és Hévíztől egyaránt 8 km távolságra fekszik. A település az erdővel borított Keszthelyi-hegység, valamint a szőlővel telepített dombok völgyében terül el, az Országos Kéktúra útvonalán. 

A nagy kiterjedésű erdő kellemes kikap-csolódást nyújt a pihenésre vágyóknak, természetkedvelőknek. A falutól 6 km-re, a Rezi Vár Tanösvény útvonalán érhető el a XIII. században épült vár maradványa. Itt van a körzet legmagasabb pontja. A szőlőművelésnek évszázados hagyo-mányai vannak Reziben. Az egész napos túra vagy kirándulás után jól esik a boroz-gatás a hűvös, hegyi pincékben.

Erdei iskola programok a természet-ismeret, a helytörténet és a természetes kertgazdálkodás jegyében, gasztronómiai kínálattal. 

 

Tekintse meg teljes képernyőn >>>

 

Adatok:

Szervezet Adatai

Vezető/Kapcsolattartó: Tafota Istvánné 
Telefon: 30/648-8764 
Fax: 83/331-001 
Honlap: http://varbaratok.rezi.hu
Email cím: cserepg@gmail.com
Adószám: 18965038-1-20
Cím: 8373 Rezi Arany J. u. 1. 
Vezető/Kapcsolattartó: Tafota Istvánné 
Telefon: 30/648-8764 
Fax: 83/331-001 
E-mail: cserepg@gmail.com
Honlap: http://varbaratok.rezi.hu